, ,

Matcha Mint Fudge

Matcha Mint Fudge

Ingredienser:

Matcha Fudge (det underste lag)

  • 425g hvid chocolade
  • 2/3 af en sødet dåse kondenseret mælk
  • 2 spsk smør + ekstra til smør på panden
  • 3 tsk matcha pulver

Mint Fudge (det øverste lag)

  • 200g hvid chokolade
  • 2-3 spsk sødet kondenseret mælk
  • 1 spsk smør
  • 1/2 spsk peppermyntedråber
  • 1 tsk vanilijepulver

Matcha Chocolate “Drizzle”

  • 50-100 g hvid chokolade
  • 2 tsk matcha pulver
  • Knuste peppermyntebolcher i rød og hvid – eller brug fx. anden topping som gojibær og kokosflager

Matcha mint fudge recipe

Sådan gør du:

Kom bagepapir i en lille bradepande, eller et ovnfast retankulært fad
Varm de 425g hvid choklade op i en gryde sammen med den kondensererede mælk og smør og rør jævnligt ved svag varme.
Tag gryden af varmen og rør matchapulveret i.
Hæld massen i fadet med bagepapir og kom i køleskabet i ca. 3 timer, til den har sat sig.
Begynd nu på toplaget. Varm resten af ingredienserne til toppen i en gryde ved svag varme.
Tag gryden af varmen og kom peppermyntedråber og vanilijepulver i
Hæld peppermyntefudgen over matchafudgen og brug evt. en lille spatel til at få det smurt jævnt ud over. Kom yderligere 2 timer i køleskabet
Smelt det sidste hvide chokolade for at lave pynten som vi kalder  “Matcha chocolate drizzle”. Bland matchapulver i halvdelen og skift mellem hvis og grøn pynt – se billede. Tag en spiskeske og dyp i chokoladen og bevæg den hurtigt frem og tilbage over fudgen for at danne et fint mønster.
Kom knuste peppermyntebolcher over eller pynt med hvad du har lyst til.
Skær i fine mundrette stykker. MUMS!
Opbevares på køl, og kan holde sig i ca. en uge

Matcha mint fudge opskrift